Stiže nam Integrity!!!

Nakon najavljenog nastupa Gorilla Biscuits za kraj oktobra retko koji hardcore bend bi podigao prašinu i naterao vas da izađete iz kuće i odete na koncert? E pa mislim da takvih nedoumica kada su u pitanju klivlendskie legende ne bi trebalo biti! Da, dobro ste čuli. Integrity dolaze u Novi Sad već za dve nedelje!!!
Bend je nastao 1988. i od početka je privlačio pažnju svojom brutalnošću, sjajnom kombinacijom hardcore/punka i metala sa tekstovima koji su kao temu provlačili religiju, individualizam, okultizam i „Holy“ terorizam.
Sa prvim singlovima “Harder They Fall” i “In Contrast Of Sin” bend Integrity nagovestio je da njegovo vreme tek sledi, što je dokazano sa dva sjajna LP-a koji se smatraju neizostavnim klasicima sa početka 90ih godina – “Those Who Fear Tomorrow” i “System Overloaded”. Nakon drugog albuma o bendu su bukvalno svi pričali u superlativima a to im je omogućilo da sviraju u svom gradu kao headliner na glavnoj bini Vans Warped Toura, nakon imena kao što su Sick Of It All, L7 i Sublime.
Tokom 90-ih izbacuju još dva remek dela: “Humanity Is The Devil” i “Seasons In The Size Of Days” za izdavača iz Čikaga, „Victory Records“ koji je u to vreme okupljao sva poznatija imena hardcore/punk scene.
Ta izdanja pratila je velika koncertna aktivnost. Američki kontinent prošli su uzduž i popreko više puta, a ni Evropa nije bila zapostavljena. Međutim, i pored brojnih fanova i velike popularnosti u ovim krajevima Integrity nikad nije svirao u Srbiji. Tih godina bend je najbliže nama dobacio do Ivanić Grada u Hrvatskoj gde je nastupio u aprilu 1997. Sa novim milenijumom i postava se promenila, bend izbacuje album „Closure“ sa kojim završava saradnju sa izdavačem iz Čikaga.
Iako jedini preostali originalni član koji od 2003. živi u Belgiji, Dwid ne prestaje da svira i nastupa. I dalje veoma brutalnog glasa i sa tematikom tekstova, koja dopire iz najtamnijih dubina ljudske podsvesti, neostavljajući nikog ravnodušnim, izbacuje još nekoliko albuma i brojna split izdanja. Definitivno, Integrity je bend koji ne svira na staru slavu i koji nakon 30 godina od osnivanja ima nešto novo da ponudi.
Novi milenijum obeležen je konstantnim snimanjem, izbacivanjem novih izdanja i sviranjem kako u Americi, tako i u Evropi ali i prvim nastupima u Japanu.
Integrity je prvi put trebalo da nastupi u Srbiji novembra 2001. u beogradskom Domu omladine. Sve je išlo po planu do dana koncerta kada je bend bio sprečen da uđe u Srbiju. Na slovenačko-hrvatskoj granici onemogućeno im je da prođu dalje a dolazak preko Austrije i Mađarske uzrokovao bi da bend u najboljem slučaju stigne posle ponoći. Njihov koncert tada je otkazan iako su predgrupe regularno to veče nastupile pred punim klubom. I 12 godina kasnije nastup benda bio je najavljen i na sajtu booking agencije ali se ni taj koncert nije desio.
Kockice su se konačno poklopile, nema nikakvih izgovora, Integrity sviraju u novosadskoj Fabrici u utorak 7. avgusta. Domaća podrška biće zrenjaninski All Except One kao i somborski Pestarzt. Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1000 dinara nalaze se u CD Shopu Mungos (Novi Sad)kao i na prodajnim mestima Gigstixa dok će na dan koncerta na vratima Fabrike biti 1.300 dinara. Pošto će se koncert održati u malom prostoru Fabrike, broj ulaznica je ograničen.

Facebook event

Pročitaj i:

OOTD na društvenim mrežama:

Scroll to Top