IntervjuiSrpski

Fast Response

Fast Response je još jedan bend koji dolazi iz Zagreba. Sviraju punk rock inspirisan kalifornijskom scenom devedesetih. Potpisuje ih holandski „Morning Wood Records“ a iza sebe imaju dva EP-a i album. Tokom 2014. svirali su mini tour po Srbiji, bili su i u Novom Sadu ali je to bio secret show u Paklenoj pomorandži (prostorija za probe), tako da će im nastup u Fabrici biti prvo javno pojavljivanje pred novosadskom publikom. Ovog leta rastrčali su se po brojnim festivalima a za jesen planiraju snimanje novog materijala. Bend je u kratkim crtama predstavio gitarista Nino.

Intervju by: Zgro & Šolja

Da li ste pre Fast Response svirali u nekim drugim bendovima i imate li još nekih side projekata uporedo sa vašim bendom?

Nino: Osim Fast Response sviram u bendu Pičke vrište, dok je Pajo u bendu Se’am.Ti su aktivni. Osim ovih, sviralo se i u Frakturi mozga (Buda), Ignoru (Pajo), Invertu i Kraj programa (Veki).

Zagreb već dugi niz godina izbacuje sjajne bendove, Black Gust na žalost više ne svira, Ponor je odličan… Može li kratak osvrt iz vašeg ugla o dešavanjima na zagrebačkoj sceni, preporučite neki novi bend?

13346294_1191857870856206_3417618420615348208_oNino: Imao sam priliku nedavno deliti binu sa Ponorom tako da mogu potvrditi da su odlični. Kako kao tamburaši tako i kao ljudi. Bendova je puno, tako da mi je teško nabrojati sve, ali spomenuo bih Shin, noviji melodični HC bend iz Zagreba/Karlovca/Siska. Pre par dana su izbacili singl koji rastura, a uskoro bi trebalo da završe ceo album, tako da to toplo preporučujem.

Kalifornijska scena 90ih, kojih pet albuma bi ste poneli na pusto ostrvo?

Nino: Samo pet? Teško ali, probaću… Strung Out – „Exile in Oblivion“, No Use For a Name – „Hard Rock Bottom“, Descendents – „Everything Sux“, All – „Pummel“ i RKL – „Riches to Rags“
Ne sećam se kada sam zadnji put ovako nešto teško radio.

Iza sebe imate album i dva EP-ija, kakvi su vam dalji planovi generalno?

Nino: Imamo par koncerata na koje se koncentrišemo, tako da je to u prvom planu. Osim To Be Punk Festivala, sviraćemo na Krawal Festu u Sloveniji, KNRD Festu u Nemačkoj, u Augsburgu, sa Kill The President iz Španije, kao i na dragom nam Ferragosto Jamu u Orahovici.

Šta trenutno slušate i koji je najbolji gig kojem ste kao publika prisustvovali u skorije vreme?

Nino: Trenutno je na repeatu Deftones – „Gore“ i Belvedere – „The Revenge of the Fifth“. Odlični albumi, pogotovo „Gore“.  Koncert u skorije vrijeme? No brainer. Zadnji koncert Pasa u Tvornici. Četrdesetak pesama uživanja i plakanja. Spektakl!

Deo razgovora koji je s ekipom Fast Response vodio Šolja:

Da li znate da je Zoki tonac na To Be Punk-u, da li vas to plaši? Priča se da lik voli popiti!

F.R:  Ne plaši nas. Alkohol mu ustvari pomaže.

Svirate melodičan punk rock, koji je u NS-u ranijih godina važilo za pederanu. Kako je to u Zagrebu, ima li skatepunk scene? Đirate li daske ili samo cugate na skate spotovima?

F.R: Niko od nas ne vozi skate. Gay is okay.

Da li ste slušali neke novosadske melodičare GOMP, Against The Odds, Fast As We Go Far do sada… nešto za izdvojiti?

F.R: Svirali smo s Oddsima. FAWG rulz! Novi album je odličan. Ali morao je i biti obzirom koliko im je trebalo vremena da ga snime.

Super vam je ovaj ’’Homeless By Choice’’ EP od prošle godine. Priznaj da gitarista sluša dosta Strung Out i Belvedere. Planirate li neki album možda i provozati se po kontinentu, izdati prijatelje i ploču?

F.R:  Strung Out je Ninekov omiljeni bend. U planu je uvek nova muzika, a kada će to biti nije precizirano. Prijatelje smo već izdali. Ovo leto sviramo Srbiju, Sloveniju, Nemačku i Hrvatsku.

Dajte neke novije skatepunk albume da preslušamo i sretan put za Novi Sad. Ponesite zdrave jetre i šorc za štrand.

F.R: Obavezno novi Belvedere, Implants… Hvala, vidimo se!

Fast Response

 

Comments

comments

Tags

Leave a Reply

Close