IntervjuiSrpski

RNDM

Za bend RNDM čuo sam od Ateista prošle godine. Svirali su negde zajedno, valjda. Uglavnom nahvališe ih na sva zvona. Ispričaše mi kakva se frka digla oko njih, da su zapalili celu svoju generaciju
obzirom da su srednjoškolci. Onda sam uhvatio njihov live snimak pesme “Opcije” sa Bunt Rock Mastersa. Radi se o zaista profesionalnoj svirci, neverovatne energije. Kao da sam nahvatao neki rani snimak Green Day-a. Dve gitare, bas, bubanj i četiri vokala proizvode prijatan pop punk zvuk. Nastali su kao Random, ali su izbacili samoglasnike. Pevač i ritam gitarista Konstantin odgovorio je na par postavljenih pitanja.

Da li znate da u Beogradu od 2010. postoji rock bend Random i da li se uvek potpisujete bez samoglasnika odnosno kao RNDM?

Konstantin: To znamo mi, advokatska komora, zavod za zaštitu žigova i još 580 ljudi. To je naša mala tajna, od samog početka karijere, fešta i vatrometi ha-ha.

Možete li ukratko predstaviti ekipu, kako ste se uopste dohvatili instrumenata i šta vas je podstaklo da osnujete bend?

Konstantin: Okupili smo se sa idejom da uradimo nekoliko pesama Misfitsa. Pošto sam na prvu probu doneo i tekst za pesmu “Opcije”, a bubnjar je već tada mogao sve da odsvira, bilo nam je interesantnije da pravimo svoju rndm 2 (1)pesmu nego da sviramo tuđe. Ekipa oko RNDM je znatno šira nego na početku. Tu su sada Konstantin (vokal, gitara), Šone (bas), Bojan (gitara, vokal), Stefan (bubanj i glas) i Veljko (side act guitar, vokal), uz “behind the scene crew” o kome računa vodi Milan.

Aktuelna scena u Srbiji uglavnom se zasniva na matorim bendovima, dugo se čekalo da jedno novo mlado ime ispliva i izbije u prvi plan. Šta bi ste preporučili svojim vršnjacima, koji je ključ za
uspeh?

Konstantin: Živimo u vremenu koje nudi razne opcije satkane u moderne tehnologije, dostupno nam je sve, osim realnog standarda. U takvom vremenu, mlade ne mogu da interesuju poluproizvodi i polurešenja. Ako je plakat, mora da bude profi, ako je fotka, mora da bude profi, ako je rasveta ili bilo šta drugo, takođe, inače odoše tamo gde je sve “na nivou”. Druga stvar – Bekam je recimo bio kapiten Mančester Junajteda, ali nije vodio tim niti šio dresove!

Kada se pomene Čačak prva asocijacija je Šumadijski rokenrol! Kako ste došli u dodir sa punkom i kakva je trenutna situacija na čačanskoj sceni? Šta je sa bendovima i ekipom okupljenom oko Democratic Terror, Anti Dogma, fanzina Konstruktivna borba…?

Pomenuti bendovi činili su okosnicu underground scene, koja se i danas vešto bori za sopstveno očuvanje. Trenutno su Zbedem i Hit By Pain trenutno najdominantniji. Čačak je uvek imao odlične kreatore i muzičare. Najbolji rezultat dali su oni koji su pravili fuziju sa muzičarima iz drugih sredina Kojot, Točak, Bora, Kralj Čačka, Luke Black…

Šta bi ste u dosadašnjoj karijeri izdvojili kao highlight i kakvi su vam dalji planovi?

Brzo su se smenjivali hajlajt momenti za nas. Napravili smo bend, imali smo prvu svirku, pa je ubrzo usledio i nastup na prvom festivalu na strani pred hiljadu ljudi, pa lajv nastup na nacionalnoj televiziji, pa rad u studiju sa producentom, pa spot za singl sa Sanjom ZAA koji je osam nedelja proveo na Diskomeru i zauzeo prvo mesto MTV Top 20 domaćih singlova… U međuvremenu nastupili smo na još nekoliko festivala, a stigle su i poruke podrške od članova benda Millencolin, One Ok Rock (Japan), potom i savet od Lerija koji je potpisao prva izdanja Green Day-a sa Lookout Records-om. Sada privodimo kraju radove na prvom albumu. Izuzetno smo zadovoljni i verujemo da će disk opravdati status jednog mladog benda. Sviraćemo dovoljno ovog leta. To nam je i najbitnije i pozivamo sve fanove energične punk svirke da iskoriste priliku da nas vide i čuju. Neće zažaliti. Naprotiv!

RNDM

Comments

comments

Tags

Leave a Reply

Close