Atheisti objavili Kompakt disk

Grupacija Atheist Rap je u digitalnoj formi objavila svoj prvi snimak, za koji su mislili da je zauvek nestao u celom predratnom ludilu na ovim prostorima.

Kako je u šaljivom postu objavljeno na Facebook stranici benda, do ovih 4 pesama su došli pre izvesnog vremena.

“U leto 1990. godine, nakon godinu dana postojanja grupe Atheist Rap, “2 imbecila i 3 debila” su rešila da prvi put uđu u studio i snime prvi u Jugoslaviji “Kompakt disk” u formi EP-ja. Pośto nismo imali bubnjeve odlučili smo da uposlimo ritam- mašinu, po uzoru na Strelnikoff. Za par dana, pred Svetsko prvenstvo u fudbalu u Italiji, smo snimili 4 pesme. Master traku smo poslali na uslužno štampanje EP ploče u Jugoton i – izbio je rat. Sudbina snimaka nam dugi niz godina i pored povremenog raspitivanja nije bila poznata do 2015. godine, kada smo, prvo anonimnom dostavom prijatelja iz Zagreba, a zatim i na upit koji je drugar Damir Micika Selman uputio Croatia Records, dobili digitalizovane master snimke, koje možete čuti, ako bacite uvo, na: https://atheistrap.bandcamp.com/releases
30 godina nakon snimanja Kompakt disk i dalje nije kompakt disk. Goja se prisetio generalnog izgleda omota za EP, koji nikada nije štampan, Neša Gucunja ga uobličio, Radule kooperirao. Objavljen na 31. rođendan benda. Bilo nam je lepo. I sad nam je lepo, ali nekad nam je isto.
Sretan nam rođus! 🍻”

Mi smo u sedmom broju fanzina uradili intervju sa bendom u kojem su evocirani sami počeci rada,

Atheist rap – 30 godina benda

Comments

comments

You may also like...