Get Off My Property


5Ovo je oproštajni koncert Get Off My Property, za ljude koji nisu toliko bliski bendu vaš razlaz je prilično iznenađujući… koji su razolzi što prestajete s radom?

Uroš: Prestajemo sa sviranjem iz dva razloga.  Prvi je taj što posle četiri godine sviranja više nismo svi podjednako zainteresovani za to što sviramo, a drugi je što naš bubnjar Andrej ove godine odlazi na studije u Slovačku. Planirali smo i to da nađemo novog bubnjara što svakako nije lako u Novom Sadu, ali s  obzirom na neka neslaganja u bendu mislili smo da je bolje jednostavno da prekinemo.

 

Možeš li da sumiraš utiske i napraviš presek, kada ste i kako nastali, šta ste sve uradili tokom karijere i na koje ste momente najponosniji?

Uroš: Nastali smo sredinom 2012. godine kada sam se sa drugarom iz srednje skole, Rankom, dogovorio da napravimo pop punk bend, jer volimo to da slušamo a i nije bilo toliko bendova koji to sviraju, kao što ih ni sada nema. On je ubrzo izašao iz benda pa smo ga zamenili novim basistom Koletom. Sredinom 2014. pozvali smo drugara Miku da svira gitaru sa nama tako da je Đuka koji je do tada svirao gitaru i pevao prešao samo na mikrofon. Poslednja promena bila je krajem 2015. kad je naš bubnjar Milan otišao na rad u inostranstvo pa smo pozvali Andreja koji i dalje tu sa nama.

Iako se nikada nismo previše trudili oko snimanja i traženja svirki, dosta smo svirali, najviše u Novom Sadu, a potom i u okolnim mestima po Vojvodini kao i u Beogradu. Lično sam ponosan na festivale na kojima smo svirali kao što su Dan studenata i Dan mladih prošle godine, jer izgleda da ima dosta omladine kojima se naša vrsta muzike sviđa. Međutim, najdraže svirke svakako su bile Rebuildove gde smo upoznali gomilu super bendova, jedna od njih je i poslednja kada smo svirali sa Despite Everything i Gnarwolves, meni lično omiljenim bendom.

 

4Da li vam je krivo zbog bilo čega, zbog neke propuštene sanse, neobjavljenog albuma…?

Uroš: Zapravo nam nije krivo ni zbog čega jer sve što smo radili išlo je opušteno, drugarski. Naravno bilo je nekih super svirki koje nismo iz raznih razloga mogli da prihvatimo, ali nikada nam nije ni bio cilj da sviramo svuda i da svi znaju za nas, već da se super provodimo svirajući to što volimo. Početkom aprila izbacili smo EP, koji je potpuno DIY, gde smo sve sami snimali i miksali ne ciljajući na neki preteran studijski kvalitet, ali ćemo makar imati uspomenu na sve što smo radili.

 

 

Da li kao pojedinci nastavljate sa daljim sviranjem, koji su vam planovi? 

Uroš: Svakako ne planiramo da prestanemo sa sviranjem i već imamo neke planove za dalje. Mika i Đuka već neko vreme imaju akustik bend See It My Way, a pored toga Kole i ja već duže vreme planiramo da pravimo bend koji neće ni na koji način biti nastavak GOMP-a, već nešto novo i žanrovski dosta drugačije.

 

Uz koje ste bendove i muziku odrasli i šta sada slušate?

Uroš: Što se odrastanja tiče dosta smo svi različiti bili po pitanju muzike, neki od nas su bili metalci, reperi, pankeri, ali smo pretežno svi slušali bendove kao što su Blink 182 (koji nam je na neki način bio uzor u početku), Simple Plan, The Offspring ,NUFAN, New Found Glory…

Trenutno svako sluša neku svoju muziku, od Elliott Smitha, raznih emo i post hardcore bendova kao što su Mineral ili Title Fight do bržeg punka tipa Such Gold, Stickup Kid, The Story So Far…

 

Kako gledate na trenutnu lokalnu scenu?

Uroš: Mislim da je dobra. Ima dosta bendova i puno se svira, međutim ako nema nekog većeg benda iz inostranstva lokalne svirke su slabo posećene. Još jedan, po mom mišljenju, problem je to što klinci ne prave nove bendove. Mi smo sa 16 godina napravili bend, i još uvek smo jedan od najmlađih na lokalnoj sceni. Koliko mi je drago što se benovi stariji od nas trude, toliko mi je i žao što nema klinaca koji uzimaju instrumente u ruke.

get off my property

 

Poruka za kraj, šta pubilka može da očekuje od vas na poslednjem nastupu i kada ćemo bar nekog od vas videti ponovo uživo?

Uroš: Očekujte isto kao i na svim prethodnim svirkama. Daćemo sve od sebe i malo ulepšati svima veče. Za sada nema nikakvih konkretnih planova, ali nastavljamo sa radom odvojeno i spremamo se za nove nastupe.

 

Comments

comments

You may also like...

Leave a Reply