Vesti

Novih 6 minuta sa Kurvama

Evo, napravili smo ovaj četvrti EP. Nakon trećeg izdanja najavili smo neku promjenu, nešto smo srali o tome i to se sada materijaliziralo u ovom četvrtom izdanju. Nismo smekšali, nismo počeli istraživati reggae, nema gostovanja, nema nikakvih dodataka ni intervencija. Ovo je prvi EP koji smo snimili lajv, svi zajedno u istoj sobi i to nam je bilo sjajno iskustvo jer smo htjeli uloviti tu energiju i dobiti neke bodove na hardcore sceni. Na prethodnim smo izdanjima običavali snimiti pet pjesama i onda je to EP i onda se to diže na internet i poslije snimiš jedan spot i to je to. Ovaj put smo cijeli EP napravili da je zapravo jedna mega skladba, jedna ogromna pank pjesma od 6 minuta i odmah smo napravili i spot za to i onda je sad taj spot zapravo EP.
Te dugačke pank pjesme mogu biti katastrofa zato što je pank brza mjuza i ako uđeš u taj posao sa tri akorda, onda je to dosta sjebano i bit će uglavnom dosadno smeće za premotavanje. Mi smo to napali s hrpetinom rifova i napravili pjesmu u kojoj se sve kreće, ništa se ne ponavlja, kao neka avantura rifa koji krene iz jedne točke i završi nakon šest minuta na nekom dalekom, nezamislivom mjestu. Tako i tekst prati cijelu jednu narativnu liniju, zato se pjesma zove jedan ep jer je za naše tekstualne standarde to zaista neki ep i po prvi puta donosimo neku priču kao sadržaj.

Život je to neko kretanje, promjena, neumoljivost vremena. Za nas je besmisleno da nam bend bude odjel za konzerviranje zvuka. Gledamo društvo oko sebe i našu socijalnu stvarnost koja postaje sve kompleksnija, a naše društvo se sve više okreće nekom pogledu unazad, što prepoznajemo kao socijalnu impotenciju, odustajanje i zapravo starenje nekog živog organizma. Isto vrijedi i za pank. Zato nas zanima da neprestano izmještamo način na koji mislimo o toj mjuzi koju radimo, o panku. Nakon deset godina zajedničkog sviranja i dalje lovimo čistu energiju i nalazimo je u novome, u stvarima koje nismo mogli. To je, dakle, naš četvrti ep. I sad kad smo ga završili, predajemo ga ljudima koji s nama generiraju tu našu zajedničku stvarnost na gigovima i internetu, veselimo se susretu s onima koji nas bolje razumiju od nas samih.

Kako su znali prepoznati oni najveći među nama: Ne treba nam normalno, ljudi moji idemo!

Kurve

Comments

comments

Tags
Close