IntervjuiSrpski

Young Husbands

Ko je zapravo u bendu mlad, a ko je muž?

Kosta: Za sada imamo Acu Delića na poziciji muža i ćaleta dvoje dece. Neki od nas su mladi duhom ali svi smo u srcu Mladi Muževi.

Vaša dva EP-a su oduvala kvalitetom, pravo ste osveženje što se tiče originalnosti na sceni. Reci mi odakle vaša mjuza vuče korene?

Kosta: Hvala puno na lepim rečima. Mislim da je jedino pošteno reći da naša muzika vuče korene iz činjenice da imamo tek nekoliko bendova koje svi volimo, i da pored toga svi slušamo dosta različite muzike. Mislim da nam je to pomoglo da se ne ograničimo previše žanrovski, što u neku ruku ima i svoje prednosti i mane.

Još uvek nemate fizičku kopiju ni jednog vašeg izdanja. Da li je problem izdavaštvo ili ste se okrenuli internet promociji?

Kosta: Iako bismo voleli da radimo fizička izdanja, nije jednostavno naći label-e koji bi uložili u bend koji nije u prilici da često svira napolju ili radi turneje. Postoji mogućnost da uradimo kasete u skorije vreme, stay tuned.

young husbands (10)

Šta rade mladići, kada nisu muževi? Imate li druge bendove, neke druge kreativne projekte?

Kosta: Onoliko koliko postižemo pored naših dnevnih poslova, svi smo poprilično zagriženi za to da budemo u muzici što više. Delić trenutno svira u bendovima The Phonerings i Stvor, Stefan i ja smo poslednjih par godina bili aktivni sa bendom Muerto Rico, a ja sam od prošle godine uključen i u electro/synth pop projekat Ensh.

Da ste iz Nemačke/UK/US izdanja “En Route” i “What Could Possibly Go Right” bi sigurno bila hit na sceni. Koliko je frustrirajuće raditi na Balkanu i koliko misliš da se stvari menjaju, pogoto za vas koji negujete taj posthc/emotional hc zvuk? Imate li neke planove da konačno ispadnete negde napolje sa bendom, ipak postojite od 2008e, ako se ne varam.

Kosta: Srbija definitivno nije okolina koja ti preterano olakšava bavljenje bilo kakvom vrstom underground muzike, ali mislim da je danas u mnogo većoj meri izvodljivo za bendove da rade DIY turneje i izdanja. 2008. su stvari bile dosta drugačije i ne znam da li je bilo bendova sa ovih prostora koji su mogli da prave takve planove, a mi smo bili tek četiri blejača koji su se povremeno okupljali da sviraju pesme Weezer-a i Jimmy Eat World-a. Nije isključeno da se upustimo u nekakvu regionalnu turneju ako nam porodice i poslovi to dozvole u nekom trenutku.

Daj nam neka nova izdanja na koja bi trebalo da obratimo pažnju, a mi se vidimo u Fabrici. Sve najbolje.

Kosta: Radujem se novom Thrice albumu koji izlazi ovih dana. Par pesama koje su izašle do sada zvuče solidno, ali sam pre svega srećan zbog činjenice da su na okupu i da prave novu muziku. Dosta dugo mi na listi stoji s/t Gnarwolves. Zatim, nije što su moji, ali poslednji Eaglehaslanded je bomba. Ista priča i za Mališa Bahat – “Moments We’re Lost In”. Pored toga, sa trulog zapada u poslednje vreme dosta vrtim California X – “Nights In The Dark”, Roswell Kid – “Too Shabby”. Hvala na pozivu i vidimo se u Fabrici!

Intervju: Šolja

Young Husbands

Bandcamp

Comments

comments

Tags

Leave a Reply

Close