IntervjuiSrpski

Tri Kapljice

Tri kapljice su ženski trio iz Novog Sada. Prvobitno okupljene 2007. godine, nakon pet godina pauze ponovo su počele sa svirkom početkom 2015. Sviraju mešavinu melodičnog punk-a i r’n’r-a.

Tri kapljice su nastale pre devet godina. Moze li kratak osvrt na taj period, izdvojte neki hajlajt i sta je bio uzrok za razlaz?

Okupile smo se sa zajedničkom idejom – da sviramo! Jedan od najlepših perioda s početka bila je 2009. godina u kojoj smo imale puno svirki i u kada smo snimile svoj prvi EP.  Uzrok za razlaz bio je tadašnje mimoilaženje u idejama, kao što to obično i biva sa bendovima.

Osam godina kasnije ponovo ste na sceni, šta je bio povod za kambek i kako vam sve to sada izgleda. Kakva je razlika između Tri kapljice onda i sada?

Tokom godina pauze imale smo osećaj kako nam nešto u životu nedostaje. To je bio baš ovaj naš bend. S toga smo odlučile da se ponovo okupimo i osvojimo svet (ha-ha)! Energija i inspiracija sada su neuporedivo jače, kao i jasna vizija.

Sve tri se već dugo “muvate” na sceni, imate iskustva, gde ste i sa kim sve svirale i imate li još kakvih sajd projekata?

Kao 3 Kapljice svirale smo sa mnogim lokalnim bendovima, dok je i svaka pojedinačno u prethodnom periodu takođe sarađivala sa pojedinim muzičkim sastavima, ne moramo ih nabrajati.tri kapljice

Nakon sastava Boye, prvi novosadski all-girl bend bio je Crno ispod nokta u kojem je svirala Mina ako ne grešim. Devojke nisu toliko česte u punk rock bendovima, posebno su retki all-girl bendovi. Otkud ideja za all-girl bend, da li vam i drugi postavljaju slična pitanja, kakav je za vas osećaj izaći na binu, postoji li trema, nesigurnost, strah?

All girl band ideja došla je spontano. Nije bilo konkretnog plana, jednostavno smo se našle. Trema je prisutna, ali ne ona koja blokira već koja iz nas lansira samo najjače. A ovo su najlepša pitanja koja smo ikada dobile na svetu (ha-ha)!

Mnogi punk bendovi pevaju o devojkama, zaljubljivanju, izgubljenim ljubavima, emocijama… Kakva je situacija kod vas?

Mi pevamo o svemu onome što nas prožima. Od ljubavi, strahova, želja, do drugarstva i strasti. Imamo još mnogo toga da kažemo, možda nešto i zadržimo za sebe. Možda…

Kakvi su vam dalji planovi, snimanja, objavljivanja, koncerti, turneje…?

Planovi nam se konstantno nadograđuju. Trenutno smo usresređene na snimanje povratničkog EP-a kao i nekoliko spotova i koncertno smo veoma aktivne.

Čime se bavite privatno i šta trenutno slušate?

Vesna pleše flamenko, Mina svira r’n’r i perkusije, a Saška pravi igrice i edukuje žene  u IT sektoru. Muzika koju slušamo je raznovrsna, mnogo je ima i nije vezana za konkretan pravac. Bitno je da se poklapa sa osećajem koji nosimo u sebi u tom momentu i tom danu.

Tri Kapljice

Soundcloud

Comments

comments

Leave a Reply

Close