IntervjuiSrpski

GBH

Pitanja Colinu poslata su u vreme dok je GBH uveliko već bio na turneji. Računao sam čak da verovatno neće biti u prilici da odgovori na njih, ali se majstor javio svega nakon par sati… „sorry što su odgovori kratki i što ima grešaka u kucanju, u kombiju smo, upravo stižemo u Meksiko Siti gde sviramo večeras…“

@To Be PUnk Festival 2017., fotkao Miša Bekić

Četrdeset godina ste na okupu, deluje da ste aktivniji nego ikad… kako vam polazi to za rukom, zar se niste umorili, odakle vam volja i inspiracija za sve?
Colin: Ključ u bendovima kao što je GBH je u prijateljstvu njegovih članova. Nas trojica smo bukvalno zajedno uplovili u punk i tu smo i danas, držimo se dugo godina zajedno. Inspiraciju nije teško pronaći u svakodnevnom životu, izađite na ulicu, upalite TV…

Dobrodošli u Srbiju! Svirali ste nekoliko puta u Beogradu, bili na Exitu. Jedan ste od prvih bendova koji je svirao kod nas nakon pada sankcija pre dve decenije. Sećate li se vašeg prvog dolaska u ove krajeve?
Colin: Mnogo toga se promenilo u Srbiji od onda, ali kad se osvrnem oko sebe mnoge stvari su se promenile i u UK za dvadeset godina. Tada nije bilo interneta, komunikacije mejlovima, sve je bilo mnogo teže organizovati nego danas ali je funkcionisalo. S druge strane, punk muzika i sam punk duh i dalje su tu.

U vreme bivše Jugoslavije svirali ste u Zagrebu i Ljubljani, sećate li se tih koncerata?
Colin: Da budem iskren, slabo se sećam detalja iz Zagreba i Ljubljane pošto je to bio period kada smo non stop bili na turneji i godišnje svirali po 150 koncerata. Zapamtio sam samo da smo bili fino dočekani i ugošćeni kao i svaki naredni put kada smo dolazili u vaše krajeve.

To Be Punk set lista

Između izdanja „Leather Bristles“ i „Perfume And Piss“ izbacili ste deset albuma, dosta live-ova i Ep-ijeva. Najduža pauza između dva studijska izdanja bila je šest godina, a sada smo uveliko u sedmoj od vašeg poslednjeg albuma. Kakvi su planovi po tom pitanju, hoćete li objavljivati nešto novo uskoro?
Colin: Naravno! U aprilu smo snimili novi album u Birmingemu. Ne bih još ništa govorio preciznije o datumu njegovog izlaska, pozabavićemo se time kada stignemo sa turneje, ali isplivaće konkretne informacije vrlo brzo.

Brojni drugi stari punk bendovi imaju nove albume, tu pre svih mislim na UK Subs, Cockney Rejects, Angelic Upstarts, ANWL, Cock Sparrer… jeste li slušali neki od njih, kako vam se čine?
Colin: Da budem iskren ne stižem da se bavim time. U svim nabrojanim bendovima imam iskrene prijatelje ali sam uspeo da pohvatam samo po pesmu, dve…

Punk u UK danas, iz tvog ugla?
Nisam kompetentna osoba da pričam o današnjoj sceni, staromodan sam, vidim da se gomila nekih novih imena i lica vrti, ali ništa konkretno ne bih mogao reći, više pratim šta rade bendovi iz naše generacije.

Kako komentarišeš plasman vaših klubova, Aston Villa je ispala iz Premijer lige, kada ćemo ponovo gledati derbi Birmingema u najjačoj engleskoj ligi?
Colin: O bože, nemam ideju, pa Birmingham City se jedva spasao ispadanja iz druge lige, Aston Villa je bila tek nešto uspešnija. Ne izgleda mi da će se oba kluba vratiti u Premijer ligu u skorije vreme.

Comments

comments

Tags

Leave a Reply

Close