Novo ime iz Novog Sada – Still Bleeding

Ideja za formiranje benda Still Bleeding postoji još od 2014. godine iz želje da se spoji surf, rock and roll, punk i hardcore. Tek četiri godine kasnije, stvorili su se svi uslovi i bend je konačno počeo sa radom u proleće 2018. U novembru je snimljen prvi EP “Outsider” na kojem se nalazi šest pesama, a muzički pravac je okarakterisan kao surf core, pošto su jasni uticaji stare škole Circle Jerksa sa oštrom ivicom HC zvuka kao i danas aktuelnih Zeke i brojnih drugih R`n`R imena. Dve pesme Still Bleedinga pojaviće se na novoj CD kompilaciji koju SKCNS objavljuje u januaru i na kojoj će se naći ukupno 14 novosadskih bendova dok bi ubrzo nakon toga trebalo očekivati i EP na vinilu sa svih šest pesama.

Bend ima prvi live nastup već sledećeg petka u novosadskom klubu CK 13 u kome svira kao deo festivala “Edge Day 13” deleći binu sa: Inside Out (reunion nakon dve decenije), Reflection, Bronze i Reflections Of Internal Rain kojima je ovo prvi nastup nakon pauze od 3 godine. Ko ne stigne da zakači festival, novosađani zakazuju novo druženje već sa nešto više od mesec dana. 9. februara, u istom klubu, sviraju kao predgrupa bostonskim legendama, Slapshotu.

Still Bleeding čine poznata imena NS scene: Đemba – gitara, Spaske – bas, Ćato – bubanj i Milomir – vokal.

Svi zainteresovani za debi singl benda Still Bleeding neka se jave preko facebook stranice benda Takođe, i oni koji su propustili da sebi obezbede singlove Strive For More i Through These Eyes mogu se javiti Milomiru pošto je u izradi drugi tiraž.

Still Bleeding

Pročitaj i:

OOTD na društvenim mrežama:

Scroll to Top