KPAX! objavio prvi album

“2021. je tek počela, a mi već imamo kandidata za izdanje godine”

Beogradski KPAX! je sinoć konačno izbacio u javnost istoimeni dugosvirajući album u trajanju oko 40 minuta, sa ukupno 14 pesama podjednakog kvaliteta (hit do hita, bukvalno i bez preterivanja). Reč je o pravom beogradskom zvuku kakav pamtimo pre ratova 90-ih.

Bend postoji već duži niz godina, a u ovom sastavu i sa ovim zvukom su od početka 2019. kada je i bend malo uozbiljio priču i rešio da nešto od svog bogatog opusa konačno i snimi. U maju 2019. izdaju prvi (4 track) DEMO snimljen u prostoriji za vežbanje. Istih 6 pesama, sa 8 novih snimili su Boris Usanović i Slobodan Đukić koji su zaduženi i za produkciju, mix i mastering. Cover je crtao Filip Ćetković (Chresus Jist / MKC Kombinat).

Kpax! majica

Snimanje je sveukupno trajalo kratko ali se ceo aranžman, usled situacije sa COVIDom razvukao na čitavu 2020.. Svejedno album je sada gotov i zvuči odlično. Kasetno izdanje je skoro pa izvesno, a bend bi svakako voleo da ovaj snimak zaživi na vinilu pa će probati da nađe izdavača za LP.

Na albumu ćete čuti uticaje britanskog punka sa početka 80ih, atmosferičnost i melanholiju post punka, sve to sa popriličnim nabojem i energijom ex-YU zvuka i prostora. Dok se ne desi neko fizičko izdanje, bendu možete pomoći kupovinom majica. Motiv je njihov logo, majice su 1000 rsd u sivoj i bordo boji a veličine koje su ostale su muški M, L, XL. Završićemo vest sloganom benda: “hteli, ne hteli “KPAX! je izvestan”.

 

Comments

comments

You may also like...