Vesti

Izašao peti broj fanzina “Out Of The Darkness”

Nakon svega pet meseci evo nas ponovo. Ono što je počelo kao čisto zezanje pretvorilo se u ozbiljan hobi koji je okupio 15tak ljudi, odnosno ekipu koja dva puta godišnje, izbaci štampani fanzin koji se na prostoru Balkana već deceniju i jače jedva održava.
Dve godine od izlaska prvog broja Out Of the Darkness fanzina zvanično je objavljena i petica. Pojačani sa još par ljudi, saradnika ovog puta malo rovarimo po prošlosti. Sećamo se klasika hardcore/punka ali ne zapostavljamo ni novije stvari.
Prokletstvo koje nas je pratilo sa dolaskom Integrity-a je ovog puta ipak je razbijeno. Dwid i ekipa održali su sjajan koncert u novosadskoj Fabrici, što smo iskoristili i kroz jednočasovni razgovor sa Dwidom, kreatorom svega vezano za ovaj kultni bend dotakli smo se tema koje će i onima koji nisu njihovi veliki fanovi biti zanimljive da pročitaju.
Slapshot su treći put posetili Srbiju. Sa Chokeom smo pročešljali sve o ovom legendarnom bostonskom bendu koji istim žarom ponosno predstavlja  bostonsku HC/punk zvuk već 30 i kusur godina.
Replicunts spadaju u sam vrh trenutne balkanske pank scene. Tri devojke iza sebe imaju turneje po Francuskoj, Grčkoj i brojne nastupe u regionu. Upravo su snimile novi album i u intervjuu nam oktrivaju šta se to zapravo novo kuva u Replicunts taboru.
Unison je definitivno bend koji je u poslednjih četvrt veka ostavio izuzetno dubok trag na domaćoj sceni. Sad već davne 1998. izbacili su album koji je bio prekretnica. “Death In The Cradle” ove godine napunio je 20 godina. Sa Milošem (pevačem benda) kroz 15tak pitanja evocirali smo uspomene na taj period.
Švedski Misconduct pamtimo kao jedan od glavnih aduta Bad Taste Records-a sa kraja prošlog veka. Danas je to bend u nešto izmenjenom sastavu ali i dalje veoma aktivan. Ove godine bili su jedni od glavnih imena na Punk Rock Holiday-u što smo iskoristili i porazgovarali sa ovim sjajnim momcima.
Festivalu poput Monte Paradisa bilo kakvo predstavljanje je suvišno. Pravi primer kako se jedna DIY priča gura već 26 godina. Sa jednim od organizatora, odmah nakon ovogodišnjeg festivala, vodili smo razgovor o Puli kao simbolu panka u ex Jugoslaviji, o počecima, politici festivala i nadovezali se i na label koji je ponovo oživeo.
The Truth i Rules su išli na dvonedeljnu evropsku turneju koju nam je Profesor kroz Tour diary ispričao.
Bitna nam je stavka zvana kolumne. Kako smo se malo utopili u sveopšte sivilo, izgubili i identitet a i stav po čemu je pank bio poznat, ovde nas neki stariji kolumnisti kao i novi podsećaju da nije sve tako sivo, da još uvek ima onih koji razmišljaju i to žele da podele sa nama. Sekcija je proširena pa pored standardnih kolumnista iz Srbije i Hrvatske imamo i gosta iz Holandije koji je svima dobro poznat iz fanzina 90ih.
I ovog puta recenzirali smo knjige i fanzine, a kao i do sada priču završavamo recenzijama najnovijih izdanja. Od albuma Kurvi do novog izdanja njujorškog Sheer Terrora. od street panka i old schoola preko sXe i youth crew zvuka do metalcore.
Fanzin je štampan na 80 stranica, cena 200 dinara + troškovi slanja.
Naručite preko nas (outofthedarkness.rs@gmail.com) ili Rebuild Collectiva i Crne ovce ili potražite na njihovim štandovima sa merchom po svirkama.

Comments

comments

Tags

Leave a Reply

Close