IntervjuiSrpski

Mr. Heart

Mr. Heart je ženski  post-punk trio iz Mančestera, oformljen pre pet godina. Bend je stekao dobru reputaciju u svom gradu, najviše zahvaljujući pomoći legendarnog sastava The Fall koji ih je nebrojeno puta  “vukao” sa sobom
po svirkama. Kritičari na ostrvu u njihovom zvuku prepoznaju uticaje The Breeders, Pixies, PJ Harvey, Siouxsie and the Banshes…

 

Možete li nam u kratkim crtama reći nešto više o tome kako ste došle na ideju da oformite bend?

Helen i Tamsin svirale su dugo vremena zajedno pošto su studirale na istom Univerzitetu. Bile su ludo zaljubljene u PJ Harvey i imale puno razumevanje i poštovanje jedna prema drugoj. Amy je treća basistkinja od osnivanja benda koju su nakon duge portage i neuspešnih oglasa upoznale slučajno na jednom koncertu benda Dubsex. Sjajno se uklopila i svirački i karakterno te je Mr.Heart sa njom konačno dobio pravu fizionomiju.

 

Opišite u tri reči muziku koju svirate?

Snažno, očaravajuće, ekstremno!

 

Mančester je oduvek imao jaku scenu, kako danas izgleda punk u vašem gradu?

Mančesterska DIY punk scena je poprilično živa. Svako veče imate priliku uživo da vidite drugi bend i nijedan vas neće razočarati. Sastav Ill je sjajan, pravi beskompromisni DIY bend sa divnim melodijama. Liines su, poput nas, još jedan ženski post punk trio. Odlično zvuče uživo. Njihova muzika je minimalistička, sirova, puna dinamike. Spomenuću i Cabbage, uzbudljiv bend koji se trenutno  probija na sceni.

sojka

Svirali ste sa The Fall brojne koncerte. Kako je došlo do kontakta i saradnje sa njima?

Mark E. Smith često je radio sa Dingom koji je producirao naš materijal. On ga je i pozvao na naš koncert u Gulliversu, svideli smo mu se nakon čega je usledio poziv da sviramo sa The Fall. Bile smo presrećne! Mark je fenomenalan lik koji je uradio puno za lokalnu scenu, pomogao je brojnim mladim bendovima.

 

Osim u Engleskoj, svirale ste nekoliko koncerata u Holandiji i Nemačkoj. Da li je ovo vaša prva evropska turneja i kakva su vam očekivanja?

Veoma je teško jednom DIY bendu, bez menadžmenta, da organizuje turneju. Uspele smo same da dogovorimo sedam koncerata. Ne očekujemo previše, tako smo naučile. Često su svirke od kojih smo očekivale puno iz nekog razloga bile razočaravajuće i obrnuto. Želja nam je da sviramo pred što više ljudi, da nas čuju i vide. Radujemo se turneji i suretu sa novim ljudima.

 

Do sada ste objavile jedan album i dva EP-ija. Kakvi su vam planovi po pitanju nekih novih izdanja i snimanja u bližoj budućnosti?

Nakon norveškog Sommerfesten festivala gde sviramo u julu napravićemo pauzu kako bi završile novi materijal. Plan je da do kraja godine uđemo u studio i snimimo novi album.

 

You can listen to several songs from our debut album and new EP here:

http://www.reverbnation.com/mrheart

 

 

Comments

comments

Tags

Leave a Reply

Close