Punk Rock Holiday 1.9

Sigurno svi iskreni ljubitelji punk rocka na ovim prostorima sa nestrpljenjem očekuju ovogodišnje izdanje ’’najboljeg malog festivala’’ u Evropi. Punk rock holiday i gradić Tolmin u Sloveniji izgradili su u prethodnih osam godina poseban status medju ljubiteljima žanra. Nema razloga da ne verujemo da će i ovogodišnji PRH biti poseban, emotivan i nezaboravan. Sigurno najviše zahvaljujući organizatorima festivala koji svake godine podižu kvalitet festivala, kako u muzičkom smislu tako i u ekološkom, a posebno u etičkom smislu.
Ekipa koja je uradila 2011. godine pionirski pokušaj u ovom regionu nastavlja da oduševljava istinske poklonike žanra izborom izvodjača. Kako su godine prolazile ceo svet je počeo da prepoznaje multikulturalnost ovog svojevrsnog dogadjaja tako da su regionalne goste kasnije zamenili, tzv. belosvetski. Iako je svet odavno mali sigurno je teško očekivati da u Sloveniju dodju zaljubljenici iz Čilea, Novog Zelanda, Južne Afrike i sličnih zemalja ali to se upravo dešava. I sa izvodjačima je slično. Ove godine predstaviće se bendovi iz Brazila, Norveške, Finske, Češke, Čilea i tako redom. Raznolikost učesnika prati i raznolikost podžanrova pa ćemo i na Beach Stage-u i na Main Stage-u imati ponovo prilike da slušamo i melodic punk i hard core i power pop i ostalo kako već ko želi da nazove.
Organizatori su napravili čudo ove godine kada su u pitanju zvezde večeri. NOFX, Descendents, Pennywise, Propaghandi čine ovaj red nestvarnim, a možemo da dodamo da su posebna atrakcija Pulley koji su zvezde nultog dana. Ovaj prvi red legendi prati drugi red legendi predvodjeni sa Sick of it all, Good Riddance, Ignite, Less Than Jake. Šta tek reći o povratnicima Cigar, dobro poznatom Frank Turneru, žestokim Pears, naslednicima Ramonesa iz Laramija – Teenage Bottle Rocket. Ili o neverovatnoj prilici da se uživo gleda jedan od najtalentovanijih bendova današnje scene – PUP iz Toronta.
Dah zastaje od samog pogleda na spisak izvodjača, a mozak traži način da odvede telo u Sloveniju. Ko je jednom posetio PRH sigurno zna da je ovo ’’najbolje mesto na svetu’’, mesto na kojem su svi jedna velika porodica. Ako još imate dilemu, a ljubitelj ste žanra, budite sigurni da je novac uložen za ovaj festival najbolja moguća investicija za vašu dušu. Podredite i more i planine, pa i kvalifikacije za evropska fudbalska takmičenja ovogodišnjem izdanju PRH i pravac Tolmin, pravac u evropsku meku punk rocka.

punkrockholiday.com

facebook.com/punkrockholiday

Comments

comments

You may also like...