Out Of The Darkness #8

Out Of The Darkness #8

Tri i po godine nakon prvog i šest meseci od poslednjeg broja, u sred vanrednog stanja i karantina i sveopšteg mrtvila koje će ko zna koliko potrajti, bez koncertnih dešavanja, odštampan je novi broj Out Of The Darkness fanzina koji se i dalje drži standardnog recepta.
Pojačana ekipa ponovo isporučuje red intervjua pa red kolumni, mnogo recenzija i drugih stvari i sve to na skoro stotinu štampanih stranica što u digitalnoj eri predstavlja izuzetak i ovaj fanzin stavlja u grupu malog broja printanih underground medija, posebno punk tematike, koji danas postoje.
Do sada je urađeno preko 50 intervjua, napisano je nekoliko stotina recenija, desetine kolumni, izveštaja sa koncerata… Ovog puta razgovarali smo sa momcima iz bendova Reflection iz Gornjeg Milanovca odnosno Smrt Razuma, koji su u samo par godina prokrstarili dobar deo Srbije i regiona. Čast stranih imena ovaj put brani sjajni velški punk/HC sastav Grand collapse. Ako ih do sada niste čuli, obavezno ih potražite na bandcampu. Po prvi put u fanzinu imamo i jednog voditelja radio emisije koje su u poslednje vreme veoma popularne. Miljan je urednik Ljudi iz podzemlja, s njim je kroz razgovor obeleženo emitovanje 100. epizode ovog neverovatnog radio podkasta. Kako je i do sada bila praksa, ponovo se podsećamo i, nama veoma bitnih, bendova iz proslošti. Ovog puta napravili smo izuzetak i evocirali uspomene na čak tri imena koja su ostavila neizbrisiv trag na balkanskoj sceni. Pročitaćete, verovatno, poslednji intervju niškog benda Novembar . Nakon dve decenije reizdaje se prvi album kultnog beogradskog HC sastava Hitman što smo iskoristili kao povod da se kroz razgovor sa Ilijom (bubnjarem) podsetimo tog perioda i turbulentog vremena iz naše, ne tako davne, prošlosti. Takođe, tu je i bend Nula iz Šibenika, kao jedno od najbitnijih imena iz Hrvatske. Naš prijatelj i saradnik Florijan kroz zanimljiv tekst osvrnuo se na reizdanje nihovog debitantskog albuma na vinilnom formatu. Tu je i Anđelko, pank nomad, koji priča o svom životu i Novoj šund literaturi. Drugu polovinu fanzina čine recenzije muzičkih izdanja, fanzina i knjiga kao i izveštaji sa svirki. Važnu ulogu fanzina čine kolumne koje nisu izostale ni ovaj put, a bave se politikom, ekologijom kao i HC/punkom. Ono što ovaj broj izdvaja od prethodnih je i crtež na naslovnoj strani koji je prvi put uradio jedan stranac. Reč je o Bartu, holandskom umetniku i članu sjajnih bendova Deadstoolpigeon i Manliftingbanner.
Između dva broja, stiglo nam je još nekoliko odličnih radova sa par strana koje smo iskoristili i odštampali ih na nalepnicama.
Sledeći broj svakako je u planu, ali je vreme njegovog izlaska, iz perspektive dok u Srbiji teče još jedan trodnevni policijski čas tokom vanrednog stanja, krajnje neizvestan. Svakako sve vaše recenzije, izveštaje, tekstove, predloge, primedbe i sugestije možete slati preko FB ili na mejl outofthedarkness.rs@gmail.com.
Novi broj je za sada moguće naručiti preko pošte ili se možemo dogovoriti oko ličnog preuzimanja u Novom Sadu. Cena je standardna – 200 dinara plus 70 dinara ptt troškovi.
Uz fanzin se dobija set od 7 različitih OOTD nalepnica plus stikeri koje nam je poslao Pirate Press Records.
Tražimo način da fanzine u što kraćem vremenu dostavimo i u Hrvatsku. Više informacija uskoro!!!

Comments

comments

You may also like...