Vesti

Vitamin X imaju novi album

Nakon gotovo šest godina holandski Vitamin X objavio je šesti album po redu. Najdugovečniji evropski straight edge bend donosi nam 16 novih pesama prepoznatljivog stila, mešavine hardcore/punka, metala i hard rocka, sve to spakovano u tridesetak minuta muzike.

Album nosi naziv „Age Of Paranoia“, objavljuje ga Southern Lord Records i oficijalno izlazi 18. maja.

Prvi put nakon deset godina Vitamini objavljuju izdanje koje je komplet snimljeno u Evropi, u studiju Amsterdam Recording Company pod producentskom palicom Igora Woutersa, poznatijeg kao bubnjara benda Backfire. Za master je opet zadužen Dan Randall iz Mammoth Sound Mastering sa kojim su saradjivali i naši Jaibo! i Lets Grow.

Vitamin X @To Be Punk festival, Novi Sad, 2014

Kao i uvek do sada velika pažnja posvećena je vizulenom izgledu izdanja. Na novom albumu zadatak je pripao poznatom holandskom multimedijalnom umetniku Maraldu van Haasterenu koji je do sada sarađivao sa imenima poput: Bolt Thrower, High On Fire, Wolfbrigade, Kylesa, Ortega, Grinding Halt, Entrapment, Slutvomit, Wartorn, Masakari, Victims.

Kao gosti na dve pesme se pojavljuju J Mascis (Deep Wound, Dinosaur Jr) i Bubba Dupree (Void, Brant Bjork And The Low Desert Punk Band)

Vitamin X su nastali 1996. kao deo talasa koji je bio koncentrisan oko Commitment Recordsa. Kasnije su bili jedni od glavnih predstavnika takozvanog thrash revivala koji je potrajao do sredine prošle decenije, a danas su gotovo jedini bend koji je od cele družine i dalje aktivan. Od početka cilj im je bio da se ozbiljna poruka prenese na šaljiv način. Do sada su imali preko 800 koncerata na gotovo svim meridijanima Zemlje.

Comments

comments

Tags

Leave a Reply

Close