Sheer Mag objavili treći singl

Sheer Mag  prića započinje poput mnogih urbanih legendi. Sledeći idole iz ranog detinjstva poput: Bee Gees, The Almond Brothers Band i sličnih (Brothers In Bend) poduhvata, braća Seely su rešila da naprave rock bend koji ce prevazići sve uzore.

Nastali su 2014. u Filadelfiji iz hardcore punk miljea, nošeni duhom DIY etike, svirajući rock 70ih, muziku na trenutke nalik Thin Lizzy, MC5, Suzi Quatro, Fleetwood Mac. Predvođeni braćom Seely (Kyle/gitara i Hart/ bas gitara), uz odličan glas frontmenke Tine Halladay i vrlo zapaženog Matt Palmera na drugoj gitari kao i njihovog drugog po redu bubnjara Ian Dykstre, bend je znao i imao šta da kaže, kao i da prenese poruku, a tek kako zvuči (e to mora da se čuje uživo, jer teško ću vam opisati tu magiju).

Za veoma kratak vremenski period zaokupili su pažnju javnosti svojim prvim izdanjem na 7″vinilu, nije prošlo mnogo vremena nakon toga da ih je Rolling Stone magazin uvrstio u “10 New Artists You Need To Know”, budućnost ovog benda se polako nazirala. Nakon toga izlazi i drugi 7″ simboličnog naslova II. Slede veliki broj koncerata i rasprodata evropska turneja na kojoj su posetili i naše krajeve. Svirka se desila u zemunskom klubu FEST uz zapažen broj posetilaca, premda je bend ne-toliko-poznat na ovim prostorima (osim manjem broju sladokusaca). 7″-evi se nižu kao na traci i upravo juče (03.03.2016.) je izašao i njihov treći po redu naslovljen kao (pogađate već siguran sam u to) “treći” III (zajedničkim snagama Statick Shock Rec-a i Wilsuns Recording Company). Bend je ostao veran svom prepoznatljivom zvuku od prvog do poslednjeg izdanja, kao i DIY punk etici, a i zašto bi menjali išta kad je sve perfektno i ovako?!

Sheer Mag – III 7″

Topla preporuka za vas ako još uvek niste otkrili ovu simpatičnu bandu entuzijasta koji se bave muzikom, isključivo iz ljubavi prema istoj.

Evo ga mali delić magije i za vas (7.12.2015., Klub ’’Fest’’, Zemun) Sheer Mag (USA), Mutabo (Beograd), Katma (Beograd), Peenters (Beograd/USA

Sheer Mag – live Klub Fest

Comments

comments

You may also like...

Leave a Reply