IzveštajiKoncerti

VITAMIN X / GERIATRIC UNIT / SHORT BUS WONDOW LICKERS / 27.02.2010. / Figthing Cocks Pub, Kingston, London

Produženi vikend u Londonu i zalomi se pravi HC gig kakav nisam gledao baš dugo, dugo. Kontaktirao sam Koraća pre polaska na put, silno se obradovao što dolazim, ali mi na par dana pred svirku pošalje mejl gde kuka što su vlasnici kluba sa Brixtona nešto izjebali organizatora pa mu otkazali svirku, te je ovaj bio prinuđen da je pomeri u pizdu materinu, u Kingston. Pogledao sam komentare na netu, dosta mase je odustalo od odlaska, obzirom da je taj deo grada baš daleko. Skontao sam prema onome što su pisali ljudi da je to kao da ti neko dva dana pred gig promeni lokaciju i preseli ga iz Crne kuće u neku kafanu u, recimo, Ledincima.

Prva varijanta je i meni bila do jaja, obzirom da je Brixton na 15 minuta od Penge Easta, u Južnom Londonu, gde sam bio smešten, dok je nova lokacija u jebenoj šestoj zoni, stvarno, bogu iza nogu. Nije ni to toliki problem osim što sam morao donde da menjam tri voza (metroa) kako bih stigao na odrednicu, a i kasni povratak nazad je bio prilično rizičan.

Geriatric Unit

Krenuo sam na gig i nakon sat vremena stigao u Kingston koji je do jaja kraj. Čim se izađe sa stanice, sve vrvi od pabova, klubova, mase na ulici koliko hoćeš, ribizle naravno sve u sandalicama i na bretele, iako je februar.  Fighting Cocks (do jaja naziv), je preteran pab, u kojem se te večeri puštao isključivo HC. Svirka je održana u prostoriji u koju se ulazi kroz vrata pored šanka. Sve me je u prvi mah podsetilo na Žutu kuću. Kada sam upao unutra, na bini je već bio Short Bus Window Lickers (i ovo je do jaja naziv – to su oni busevi što prevoze decu ometenu u razvoju u školu), bend iz Londona, koji cepa u klasičnom engleskom HC 80s fazonu (Discharge, Varukers, malo ENT). Tada nalećem na Koraća, grljenje, ljubljene, priča… Uglavnom, SBWL pogledah onako, krajičkom oka.

 Geriatric Unit su matorci, kao što im i ime samo kaže. Bubnjar i basista su ex-Heresy, pa je i svirka skroz u tom fazonu. Petnaest stvari za dvadeset minuta, kokanje najstrašnije. Pevač – mator, ćelav, bradat, debeo, sa štapom i cilindrom – klasična istrošena baraba, kao da je ispao iz neke 1985. Nakon kraće pauze, na binu izleće Vitamin X. Jebem ti ala su oni popularni. Svih sto ljudi, možda i nešto više, koji su uspeli da se naguraju u prostoraju, polomilo se od skakanja, pevanja, otimanja mirkofona, stage divinga… Atmosfera kakvu sam zaboravio. Korać je klasičan HC frontmen, non stop u pokretu, više na rukama publike i u vazduhu nego na bini – odličan kontakt sa fanovima. Dobar old school gig u fazonu Insted, N.A, NFAA. Fajront redovnog dela tačno u 11, tada je krenuo bis, a ja sam morao da palim kako bih stigao da izmenjam sav prevoz i stignem kući da mi žena ne brine.

Text + fotke by Zgro

Comments

comments

Tags

Leave a Reply

Close