IzveštajiKoncerti

Social Distortion + Jessica Hernandes & The Deltas + Jonny Two Bags 03.05.2015. O2 Shepherd’s Bush Empire, London

Pozdravljam, kako je? Nismo se pisali još od Slapshot svirke a tome ima ihaha… skoro šest metara. Nadam se da ste dobro i da niste dobili izliv roštilja u mozak tokom prvomajskih praznika. Znam, znam… sećam se kako se tamo krka. U NS se ne odgurne tanjir kada si sit nego kad počneš samog sebe da mrziš. Da, da….

Nego!

Dobri stari Social Distortion… gledao sam ih na istom mestu pre oko šest godina (da ne veruješ kako vreme ovde leti) i evo opet pa kao velim da vam kažem koju reč.

Neću dugo da morim.

Prepun, rasprodat Empire, navalio narod k’o smrt na babu. Karte su u Stragreen-u rasprodate, jedva je nađoh na internetu. Jed-va! U nedelju se zaputim a ljudi već čekićaju. Uglavnom starija ekipa. Par klinaca sa roditeljima i prvo što mi pada na pamet je: Parenting done right!

Penjemo se na prvi nivo, odlično mesto, udobno sedište, stage k’o na dlanu. Sluša se Joe Strummer and the Mescaleros i oko pola 8 izlazi Johnny “Two Bags ” Wickersham sa akustarom, ortakom na električnoj i još jednim bajom na Hammondu. Johnny-ja znate iz SD priče ali vam je verovatno poznato da radi i sa strane. Poslednje što sam od njega čuo je “Salvation Town” i poprilično dobra svirka. Ko voli naravno. Kada ne polivam HC onda ovakva svirka baš legne. Johnny je odradio verzije pesama na akustari u nešto više od pola čuke i to je to.

Sledeći su Jessica Hernandes & The Deltas kojima je ovo drugi put u UK. Takođe dobro primljeni. Uživo zvuči kao neka punk-garaža sa dozom lounge-a na momente. Kao recimo agresivnija varijanta Amy Winehouse. Barem meni tako zvuči. 45 minuta prilično okej svirke. Ja lično nisam fan ženskih vokala. Ne znam zašto. Nema veze sa seksizmom nego prosto… nemam pojma zašto. No, dobro.

Posle pause, sa ozvučenja grmi “Guns Of Brixton” i izlazi Ness sa ekipom. Sad je za bubnjevima David Hidalgo Jr. sin David Hildago Sr.-a, bubnjara Los Lobos. Jr. je inače radio sa The Drips, Suicidal Tendencies itd. a evo skoro pet godina sa SD. Sa njima je takođe i David Kalish na Hammond-u. Kreće sa sa presekom kroz karijeru jer ove godine se slavi 25 godina od self-titled albuma. Čitam da se najavljuje novi album, najavljuje se Ness-ov solo album takođe a bogami i knjiga. Znači napad sa svih pozicija. Jedva čekam, a kapiram i vi.

Svako od nas bi imao što-šta da oduzme i ubaci na njihovu set listu ali sve u svemu, nemam zamerki. Okej lažem. Imam: Nije bila “I Was Wrong”, nije bila “Nickels And Dimes”, nije bila ni “Footsteps On My Ceiling”… uopšte “Sex, Love and Rock`n`Roll” je bio slabo zastupljen na moju žalost ali je zato bilo svega ostalog pa tako da nije cool da se žalim. Na kraju krajeva, kao što sam već rekao ovo je dvadesetpetogodišnjica od self-titled albuma tako da su pesme uglavnom bile sa istog. Na bis normalno ide “Ring Of Fire” i doviđenja, prijatno. Kao outro sa ozvučenja grmi “London Calling” dok se ekipa polako

Djole

Comments

comments

Tags

Slični članci

Leave a Reply

Close