Sheer Terror , Bust The Chain, Recurrent Pain // 13.08.2017 // Viper Room, Beč

Nakon samo par dana eto još jednog giga u Viperu za overiti „pod obavezno“.

Dame i gospodo – Sheer Terror. Nikada nismo bili u nekoj preteranoj ljubavi. Ne znam zašto. Jednostavno nisam im pre poklanjao toliko pažnje, sve dok se nije pojavio taj poslednji album koji sam češljao uzduž i popreko. One stare stvari sam slušao tu i tamo, ali ne dalje od hitova koje manje više svi znamo. Do pre 3-4 godine nisam dublje zalazio u tematiku. No dobro, prošlo je vreme i bend mi je legao. A i Paul je vrhunska faca, prosto ne znam kako sam kao mlađ bio tolikoi ravnodušan. Šta je tu je, vratimo se gigu.

Nedelja, jurim sa posla direktno u klub… uspeo sam da izađam ranije tako da sam stigao na vreme da odgledam sve.
Oko 20h prvi na binu izlaze Recurrent Pain, likovi su valjda iz Graca, ako sam dobro skapirao. Gitarista u Infest „Break The Chain“ majici. Međutim muzika nije u tom fazonu nego baš metalizirana priča sa određenom dozom trasha. Dobro su usvirani, a njihov nastup je trajao nekih 25 minuta kada se povlače i ustupaju mesto još jednim, meni, totalnim anonimusima.

Bust The Chain je trojka iz Beča. Krenu da sviraju, brzo… i onda ga zaseku sa onim „dž dž“ deonicama i fazonima kakvim je nekad Biohazard plenio. I tako sve vreme. No, meni je lik u startu bio dosta poznat. Nastup – priča „unity“, držimo se zajedno „till the end“. Onda skontam da je to isti lik koji je i pre neki dan pevao u Spajder Kruu, s tim što ovde osim što peva svira i gitaru. Svaka mu čast. Ima preko 40 godina a eto ja znam da ima tri benda od kojih su i gore pomenuti i Only Attitude Counts dosta aktivni. Kapa dole za to. Jeste ložačka priča, „hey mfs lets jump“ i te priče al` ajd`. Pola sata i na kraju obrade „We Stand As One“ od OAC i to je to.

U 22:20 Sheer Terror se nameštaju na bini. Ovo je inače poslednji gig na turneji i četvrti na kome bend nastupa kao petorka, što se nije desilo punih 30 godina. Glavni gitarista je sada Gary (Kill Your Idols) koji je od 90ih u više navrata bio u bendu i koji je napravio najveće hitove sa poslednjeg LP-a.

U klub je ušlo jedva 70-80 ljudi, sve je bilo spemno za početak, čekao se samo Paul. Nakon desetak minuta evo i njega. Standardno namršten, sa hejt facom, uzima mikrofon zahvaljuje se i uz „We`re Sheer Terror go fuck yourself“ kreće sa svirkom.Prava pesma klasika „Here To Stay“. Majstori su na visini zadatka, sve zvuči besprekorno, čak je i zvuk u Viperu dobar, što na gigovima Slapshota i DRI-a pre par dana/nedelja nije bilo slučaj. Nadovezuju se na „I, Spoiler“ što je bio vrhunac atmosfere u klubu. Sve nakon toga je tuga. No bend to ne sputava da do kraja zvuči besprekorno. „Time Don’t Heal A Thing“ i onda ide ono zbog čeka je Paul svuda poznat. Predstavlja bend i krene sa pričom o predhodnom danu, festivalu u Češkoj i auto putu koji mu je ispomerao unutrašnje organe. Teško da ja mogu da prenesem preko tastature tu gestikulaciju njegovih ruku i pokreta tela kojima dočarava krivine, brda i doline kojima su morali da putuju. Uglavnom u publici su se svi smejali. Kreću dalje, vežu „Heartburn in G“ i „Ain’t Alright“ koje sa sve onim refrenima na kojima peva sa basistom zvuče jezivo moćno. Sledeća je „Broken“ i onda predah. U publici i dalje jedno veliko ništa. Paul se izvinjava zbog nemogućnosti da peva. Kaže jedva čeka kući. Krevet ga se uželeo. A i on njega. Nakon „Close My Eyes“ , sjajne „Did You Just Meet Me?“ i „Roses“ nakon kojih sledi nova pauza tokom koje najavljuju novi singl sa četiri pesme koji bi trebalo da se pojavi do kraja godina a potom i ponovni dolazak u Evropu. „We don’t wanna ride an old horse. We need to have new stuff to come here again“.Do kraja sviraju još 6-7 stvari, „Just Can’t Hate Enough“ kao poslednju i to je to. Uzimam listu nakon svega i kontam da su izostavili četiri stvari ispod crte. „Boys Dont Cry“, „3 Year Bitch“, „Don’t Hate Me Coz Im Beatiful“ i „Blue Shadows Will Fall“. Šteta, ali OK… nakon 50tak minuta svirke to je to. Kraj. Bend je odradio dobru „probu“ pred 70tak duša. Utisak kako su oni zvučali je sjajan. Do njihove sledeće turneje i nekog novog koncerta ali definitivno na nekom drugom mestu.

Nemanja

Comments

comments

You may also like...

Leave a Reply