IzveštajiKoncerti

Murphy`s Law /30.11.2002./ Beograd, Dom omladine

Nakon brojnih pankera koji u poslednje vreme zaređaše sa svirkama u Srbiji, dođe red i na jedno zvučno hardcore ime. Koncert NY legendi Murphy`s Law organizovan je prilično na frku, bez velike reklame. Uz to, Pogon je u fazi renoviranja, tako da je gig održan u malom klubu Doma omladine, što se ispostavilo kao odlična solucija. Prostor je bio pun – oko 300 ljudi, možda čak i više (posle smo čuli od Ace da je prodato ispod 300 karata). Prvi su svirali Tea Break koje smo propustili jer smo prilično kasno krenuli iz Novog Sada i stigli taman na početak Hitmana – odličan nastup za sjajnu publiku, koja je sve vreme bila baš aktivna. U prvim redovima ispred benda nagurala se njihova lokalna ekipa ali i fanovi iz Čačka, Požarevca, Mitrovice, barem je te gradove pozdravljao Aca Čojs. Svi skaču, znaju tekstove, odlična atmosfera, a svirka – klasičan old school. Mislim da je Hitman trenutno najbolji domaći hardcore bend. Sve u svemu, napraviše dobar štimung pred zvezde večeri.

Nešto pre ponoći na binu izlazi Jimmy Gestapo sa ekipom, totalno drugačijom od one koja je svirala u Pešti pre godinu dana, ili su svi promenili imidž da ih ja nisam prepoznao. Debeli bubnjar je sa maramom na glavi dok je gitarista obrastao u bradu i brkove, izgleda kao neki Čečen. Koncert otvara pesma sa prvog albuma „Murphy`s Law“ sa kojom kreće žurka. Na bini totalna ludnica, scenski nastup sjajan. Majstor zubima kida limenke i sve vreme se osim piva naliva Jegerom i čašćava masu. Zvuk odličan, bend ubija a u publici opšte veselje. Ređaju se stvari uglavnom sa „Party`s Over“ sa kojeg su izostavljene svega dve-tri pesme. Sa prvog albuma su osim pomenute svirali i: „Fun“, „Beer“, „Crucial Bar-B-Q“, sa drugog: „Party Raid“, „Quest For Herb“, „Secret Agent“, sa „Dedicated“-a: „Green Bud“, „What Will The Neighbour Think“, „Don`t Bother Me“…

 

murphys-law-bgd-4-1
Kolja, Kara, Jimmy G, Jelena i gitara Murphys Law-a

 

Sve sami hitovi. Nakon redovnog dela, bend je na insistiranje publike izašao na bis i odvalio još dobrih lapo sata. Uz par svojih stvari odsvirali su i brojne obrade od Black Flag, Circle Jerks, Minor Threat, Rezillos (gde se njih setiše?). Sve to trajalo je dobrih sat i četrdeset. Najveće odlepljivanje u publici nastaje na bisu na „Vicky Crown“, kao i na „Green Bud“ odnosno „What Will The Neighbour Think“. Oko dvojke fajront. Upadamo u kola, Ljuki, Erikson, Šaki, Džimi i ja i prepuni utisaka cepamo back home. Gigčina za desetku, bez i najmanje zamerke. Najlepši mogući, melodični, pevljivi, himnični hardcore punk. Iz Novog Sada iznenađujuće nas malo, obzirom da, osim naših kola, nije bilo ni desetoro ljudi.

Text + fotke by Zgro

Comments

comments

Leave a Reply

Close