FLAME STILL BURNS – FEST 2 // 14.12.2019 // Klub „Rok ordinacija“, Kraljevo

    Tačno godinu dana posle prvog festivala upriličenog povodom simboličnog obeležavanja 40 godina panka i 30 godina hardkora u Kraljevu, u ovdašnjem klubu „Rok ordinacija“ održan je i drugi po redu fest „Flame still burns“, istina mnogo manjeg obima, ali po opštem utisku – takodje uspešno i opušteno hc/pank druženje.

     Prvobitna zamisao bila je da na festivalu nastupe četiri benda – jedan iz Kraljeva, dva iz Srbije i jedan iz inostranstva, ali posle raznih peripetija, otkazivanja bendova gotovo u poslednjem minutu, odlučeno je da ovom prilikom nastupe Reflection iz Gornjeg Milanovca, beogradski Bronze i domaće snage Sedativ.

     Da se ipak sve ne bio svelo samo na svirku, domaćini su se istinski potrudili, pa je tako organizovana i kulinarski više nego bogata vegan zakuska i druženje, za šta opravdano najveće zasluge pripadaju čuvenoj braći Trifunović – Nodžu i Vojkanu (The Truth).

     Uz više nego solidnu posetu u klubu koju su uz lokalnu upotpunile i ekipe iz Gornjeg Milanovca, Beograda, Kragujevca i Kruševca, i pre samog koncerta bilo je jasno da nas očekuje lepo veče. Svirku su poput zapaljenog štapina dinamita otvorili Reflection koje sam prvi put gledao live i mogu reći da sam se više nego prijatno iznenadio. Da se ne zamaramo raznim terminima i podžanrovima, to je odličan hc! Atmosfera u publici super, svi odlično rasploženi, nasmejani, dakle pun pogodak! Momci su svoj set baš ljudski otprašili istovremenio predstavivši i svoj prvenac, CD „Differnt Paths“.

     Ako su me G.Milanovčani baš prijatno iznenadili, od prekaljene, iskusne beogradske ekipe Bronze ništa drugo nisam očekivao osim odlične svirke i sjajnog nastupa. I upravo je tako i bilo! Sirovo, energično i iskreno prašenje… Usijali su drugari iz Beograda atmosferu do maksimuma, a poseban, emotivan momenat desio se kada je gitarista Rajko nastup posvetio dvanaestogodišnjem dečaku Aleksi iz publike koji se već tri godine bori sa dijabetesom, tip 1. On je pravi junak!, poručio je Rajko. Prave, iskrene ovacije svih prisutnih i bendu i Aleksi…

     Drugi, svi se nadamo i tradicionalni, festival u gradu na Ibru zatvorio je kraljevački punk/hc Sedativ, zvukom malo drugačijim od prva dva benda, ali takodje dobrim i energičnim nastupom praćenim odličnom reakcijom publike. Ekipa iz devedesetih pojačana nešto mladjim, al prekaljenim snagama iz The Truth, uz pesme nastale još pre više od dve decenije, danas takodje veoma aktuelnim (jbg!), otprašila je i četiri potpuno nove stvari, od kojih „Virus“ i „Izdajnik“ prvi put uživo, najavivši tako dalje koncertne aktivnosti i skorašnji (valjda) ulazak u studio.

     Uprkos pojedinim „nevernicima“ koji su sumnjičavo i neopravdano prognozirali fijasko ovog festa, zadovoljna i nasmejana lica svih prisutnih na kraju lepog druženja ipak govore potpuno drugačije. Scena u KV je, ako ne živa kao nekada, onda bar opet veoma živahna! Zato, vidimo se uskoro ponovo…

txt:Ćiro

fotke:Nodžo

Comments

comments

You may also like...