IzveštajiKoncerti

Agnostic Front / Old Firm Casuals / Coldside / 03. 10. 2015. / Underworld Camden, London

Pozdravljam dugari, kako je?

Ja sam fourty-shit years old i ovo mi je prvi put da overavam Agnostic Front. Nisam ovo dugo smeo da kažem da me ne bi zajebavali ali evo, reskiraću pomeranje dupeta.

Ne, stvarno… ne umem da objasnam zašto je ovoliko vremena trebalo da prođe da bih otišao da skinem kapu i prekrstim se jednim od kumova. Okej, nikada nije kasno ali kapirate… zna se šta se gotivi a isto tako se zna šta se mora.

Kartu sam pazario pre oko metar dana jer sam znao da će da bude rasprodato i tako i bi. Ono, i nije neki domaći zadatak rasprodati Underworld (koji ja baj d vej ne gotivim) ali cenim da bi Agnostic Front rasprodali i veći prostor. E sad, zašto nisu svirali u većem i boljem prostoru, ne pitajte me.

Me And Pokey Mo (1)

Uglavnom, kada sam sišao u Underworld, Coldside (nekadašnji članovi Vietnom) su već počeli. Pokidali su! U pola čuke svirke pružili su fenomenalan contemporary hardcore. Ja sam se inače odavno pomirio da su supports uglavnom dosadni ali ovaj put je bilo za svaku pohvalu.Ukoliko vidite da Coldside dolaze u bilo kojoj kombinaciji, overavajte bez griže savesti. Opaka svirka.

Posle kraće pauze izlazi Lars sa ekipom i sada se, nakon Coldside šaltamo na Oi/Street/Punk Rock. Meni je inače “For The Love Of It All…” bolji nego “This Means War” ali u svakom slučaju zamerki nemam. Okej, možda jedna, preferiram kada peva Lars a ne Casey al’ ‘ajde.  Profi odrađeno u oko čuku vremena.

Posle pauze, kreće Ennio Morricone intro i izlazi Vinnie sa podignutom gitarom na kojoj znate već šta piše. Za njim se pojavljuje ostatak benda i kreće neopevani ršum. Publika podivljala.

Ako se sećate mog izveštaja sa Judge svirke, pričao sam vam da sam krajem 80ih imao jednu Maxell kasetu od 60 minuta na kojoj su sa jedne strane bili Judge a sa druge Killing Time koju sam apsolutno izlizao mada se junački držala…E! Uz nju u drugom džepu nosio sam, kao pokaznu, kasetu na kojoj su sa jedne strane bili Sick Of It All – “Blood, Sweat And No Tears” a sa druge Agnostic Front – “One Voice”. I ta je bila svetski izrabljivana.

Podsetih se tog vremena dok ekipa na bini ubija boga. Materijal sa poslednjeg albuma fenomenalno je prihvaćen ali kada krenu “Gotta Go” ili “For My Family, For My Friends”… izgibenije u publici. Za sam kraj su nas dotukli sa “Blitzkrieg Bop” i doviđenja. Vozim nazad i sve mi nešto lepo…

Pišemo se za metar dana kada dođu Bane.

Đole

Comments

comments

Tags

Slični članci

Leave a Reply

Close