IzveštajiKoncerti

Agnostic Front // 21.08.2019 // Baroeg, Rotterdam

Agnostic Front u malom klubu – zvuči kao dobra zabava. U sklopu priprema za koncert sedeo sam pre koncerta u kafeu u kojem se skupljaju naši sitni kriminalci i tako neki sumnjivi likovi i završavao neku kombinaciju. Kada sam stigao u klub bend je se već namestio na bini, a klub je bio krcat, tako da sam se jedva probio negde do polovine. U početku sam se trljao sa jednim debelim likom, ali sam se posle uspeo malo pomeriti, ali se onda neka devojka zalepila za mene. Imala je i prijatan parfem, tako da se nisam previše bunio.

Ne bih mogao sebe uvrstiti među AF fanove, meni je poznat samo prvi album (ajde malo da se kurčim, imam ga na vinilu, doduše Bridge9 reizdanje, ali je color), ali ih poštujem radi doslednosti i istrajnosti. Meni je bezveze ta njihova ložnjava na New York, hardcore familiju i sl. ali njima je to važno i poštujem. Naravno, posle toliko godina sviranja bend je uigrana mašina. Iskusno lože masu. Hmm, interesantno bi bilo kada bi neko prebrojao koliko puta izgovore New York tokom jednog koncerta. Ljudi su u godinama, ali i dalje skaču po bini. Njihov set je standardan, blok hc pesama, pa preseku nekom oi!-čnom, tipa “Old New York”, “My Life, My way”. Svirali su u par navrata i blokove starih pesama, što je publika posebno dobro prihvatila. Na “Your mistake” Stigma je u publici, a masa oko njega piči circle pit.

U jednom trenutku Roger poziva neke klince da se popenju na binu, njih troje godina manje od 10. Klinci su na bini, svi nose zaštitne slušalice, bend počinje njihov najkomercijalniji hit “Gotta Go”, i klinci jedno za drugim piče stage dive, masa ih nosa kroz celu salu, na njihovim licima neviđen osmeh i radost. Lep trenutak.

Nakon nekih sat vremena, svi smo poprilično mokri, bend završava sa Blitzkrieg Bop od Ramones-a. Na bis nisu izlazili. Korektan koncert.

Comments

comments

Tags
Close