Vesti

Treća sreća – Gorilla Biscuits ipak u Novom Sadu!

MKC Petefi Šandor, sreda 05.06.2019. 20h

Koncert kojem smo se svi radovali a koji je, zbog saobraćajne nesreće u kojoj je povređen frontmen benda Civ, otkazan u oktobru prošle godine ipak će se održati u junu u Novom Sadu. Gorilla Biscuits dolazi u Evropu na mini turneju u sklopu koje će odsvirati sedam koncerata a jedan od datuma, sreda 05. jun 2019. rezervisan je za Srbiju. Scenario će biti isti kakav je trebalo da bude pre pola godine a jedina razlika je to što je promenjeno mesto dešavanja. Umesto u Fabrici koja je u fazi rekonstrukcije, koncert će se održati u MKC Petefi Šandor. Dakle, kao support bendovi nastupiće beogradski Bronze i Proslov iz Županje a cena ulaznica biće identična onoj iz prošle godine.

Prvi kontigent ulaznica po pretprodajnoj ceni od 1.500 dinara od srede 20. marta moći će da se kupi u CD Shopu Mungos kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Od ponedeljka 21.aprila, cena ulaznica će biti 1.800 dinara a na dan koncerta, na vratima MKC Petefi Šandor 2.300.

Svi oni koji eventualno nisu vratili ulaznice nakon otkazivanja koncerta u oktobru, moći će da ih iskoriste u junu!

Oformljeni 1987. od tada jedva punoletnih klinaca bend je za kratko vreme osvojio simpatije redovne ekipe na nedeljnim matineima u legendarnom njujorškom klubu CBGB. Nakon manje od godinu dana postojanja “Revelation Records” im objavljuje singl koji su pratili brojni koncerti po celom američkom kontinentu.
Godine 1989. objavljuju jedini dugosvirajući album za koji mnogi tvrde da je jedan od najboljih albuma tzv. youth crew talasa koji je vladao hardcore scenom sredinom i krajem 80ih. “Start Today” je do danas najprodavanije izdanje “Revelation Records”-a i prvo izdanje koje je ovaj čuveni label objavio u CD formatu.
Nakon albuma bend je puno vremena proveo svirajući kako na domaćem terenu, tako i u Evropi.

Članovi Gorilla Biscuits uporedo su svirali u brojnim drugim bendovima koji se smatraju najvećim klasicima hardcore/punk muzike koji nam dolaze sa istočne obale Amerike: Youth Of Today, Warzone, Side By Side, Project X, Alone In A Crowd, Quicksand

Ovaj njujorški sastav trebalo je da svira u beogradskom Domu omladine još 3. aprila davne 1991. godine. U pretprodaji je tada otišlo preko 600 ulaznica ali se koncert jednostavno nije dogodio. Kako se stanje u zemlji u to vreme uveliko zaoštravalo bendu je sugerisano da ne zalazi u ove krajeve.

Comments

comments

Tags
Close