Kriva Istina ima novi album

Nakon dva izdanja, jedne split kasete i samostalnog CD-a, Kriva Istina ima novi album.

Novi album, nazvan “Manifest protiv sudbine”, za sada je objavljen samo u digitalnom formatu. Pored pesama i textova bend slušaocima predstavlja i digitalni fanzin sa preko 20 stranica ispunjenih textovima o anti kapitalizmu, anti fašizmu, neoliberalizmu i kapitalizmu. Fanzin se dobija skidanjem celog albuma sa bandcamp stranice (opcija “Buy digital album”). Fizićki format izdanja  je, za sada,  u planu.

Sa facebook stranice benda:

“Kad smo kao klinci počeli s bendom i našli svoje mjesto na HC punk sceni, na koncertima su postojali distribucijski stolovi s hrpom muzike, fanzina, prišivki, majica, a ljudi su si međusobno pržili cd-ove, snimali kazete i slali ih poštom te na taj način otkrivali novu muziku i scenu za koju nisu znali, a koja im je s vremenom postala interesantna i zabavna i u kojoj su aktivno sudjelovali. Kroz takvu interakciju su se kroz godine izgradili odnosi i prijateljstva koja traju i dan danas.

Danas se muzika uglavnom sluša na internetu, a sasvim dovoljno je stisnuti lajk i podijeliti link kako biste nekoga dok scrolla fejsbukom možda zainteresirali za muziku i subkulturu koja osim puke zabave nudi i određeni popratni sadržaj koji se suprotstavlja dominantnoj društvenoj paradigmi i vladajućoj ideologiji. Možemo komotno reći da je upravo taj sadržaj dobrano utjecao na nas, našu muziku i viziju svijeta koji nas okružuje. Iz tog razloga smo na neki način željeli oživjeti tu staru priču, ali u digitalnom obliku tako da vam osim muzike, covera albuma i tekstova unutar foldera koji možete besplatno skinuti s našeg bandcampa dajemo i digitalni fanzin pod nazivom „Manifest pobune“ unutar kojeg smo pokušali objasniti zašto zastupamo određene stavove i o čemu ustvari govore naše pjesme.

Stoga ako smatrate da ovaj naš hobi ima nekog smisla kao i scena kojoj pripadamo slobodno podijelite našu muziku. Ovaj album je naš mali osobni plamičak otpora i posvećujemo ga svima koji se još uvijek trude i na bilo koji način bore za život u boljem i pravednijem društvu.”

Pročitaj i:

OOTD na društvenim mrežama:

Scroll to Top