Izašao šesti broj fanzina “Out Of The Darkness”


Šesti broj koji je zaključen krajem prošlog meseca konačno se izmigoljio iz štamparije i zvanično će biti promovisan u Crnom ovnu u petak u pet. 

Lista saradnika koji su napisali kolumnu, recenziju ili izveštaj sa nekog koncerta, poslali fotke ili na bilo koji drugi način pomogli izradu ovog broja najveći je do sada. Takođe i broj stranica je najveći do sada, jedva smo spakovali ceo materijal na 88. Za artwork na naslovnoj strani ovaj put bila je zadužena Barbara Dimić.
Fanzin otvara dugačak intervju sa Pestartz ekipom koja trenutno krstari Evropom i promoviše svoje novo izdanje. Tu je i razgovor sa Sakom iz Fiskalnog računa koji je nakon deset godina konačno izbacio debi album na disku. Od stranih intervjua tu su Knuckledust i Grade 2, kao i slovenački Hak Attak.
Osvrnuli smo se na jedno kultno izdanje domaće punk scene, novosadski Blitzkrieg je pre tačno dve decenije objavio svoj debi album na vinilu za Bandworm Records.
Zagrebačke Kurve su pisale dogodovštine sa mini turneje po Nemačkoj a Bronze i Mind Prison sa zajedničkih nastupa po klubovima u Srbiji. Tu je i detaljan izveštaj sa kraljevačkog koncerta decenije.
Recenzije takođe zauzimaju gotovo četvrtinu broja. Predstavili smo neka nova pisana izdanja, oprostili se od Maximuma rocknrolla, dok je deo sa recenzijama izdanja podeljen u nekoliko celina. Osvrnuli smo se na ono što radi ekipa okupljena oko beočinskog Diska. Refuse Records i Pirate Press poslali su nam svoja najnovija izdanja. Osim toga, Pirate Press Records nam je poslao i paket promo flexi diskova koji sleduju svakom ko izdvoji 200 dinara za svoj primerak fanzina.
Zvanična promocija šestog broja Out Of The Darkness fanzina je u petak, 26. aprila u periodu od 17 do 20h u Crnom ovnu.
Fanzin će već danas biti nabavljiv u Beogradu na svirci Smet/Shock Troopers, a nakon toga i na svirkama sastava Bronze kao i distro štandovima Rebuild ekipe. Fanzin će se za koji dan naći i u Dirty Old Shopu u Zagrebu.
outofthedarkness.rs@gmail.com

Pročitaj i:

OOTD na društvenim mrežama:

Scroll to Top