Izašao četvrti broj fanzina “Out Of The Darkness”

Pola godine nakon trojke pojavio se novi broj Out Of The Darkness fanzina. Kao i prethodnog puta, probili smo planirani broj stranica i prebacili 80. Fanzin je ispunjen vrlo opširnim intrevjuima kako sa ljudima koji čine okosnicu globalnog hc/punka tako i sa nekoliko vrlo bitnih figura sa naših prostora.

Sjajna ekipa oko radio emisija Breaking The Silence vodi nas kroz skoro 20 godina dugu istoriju koja ovu ekipu čini bitnim delom dešavanja kod nas.

Spaske i Nikola iz Ground Zero, kroz intervju uz osvrt na same početke benda predstavljaju i šta se to novo kuva kod njih.

Kragujevački Dishumanity su definitivno bend koji se može pohvaliti najvećim brojem live nastupa van matične Srbije u poslednjih par meseci. Kroz 15tak pitanja Vuk nam iznosi detalje o počecima, promenama i novom albumu koji uskoro slušamo i sa vinila.

Mike Gitter je 80ih bio urednik xXx fanzina. Skoro tri decenije kasnije best off legendarnog bostonskog fanzina objavljen je kao jedna knjiga koja bukvalno ostavlja bez daha. Sa Majkom smo prošli kroz lektiru zahvaljujući njegovim odgovorima na 20+ pitanja. Zašto su Jerry Kids najbolji bostonski bend, zašto su Siege potcenjeni a Boston Strangler bend na koji treba obratiti pažnju i zašto se skoro pa stidi pevanja u Apologyju… i još mnogo toga.

Tu je i intervju sa Chrisom Colahanom, čovekom koji je poznat po radu u bendovima poput Ruination, Fucked Up, Cursed, Left For Dead… Veoma kreativna figura i neizostavna osoba kada se govori o hardcore/punk sceni  severnog dela američkog kontinenta.

Aktuelni engleski punk/hc bend In Evil Hour nakon evropske turneje promenio je bubnjara. O zvuku benda, poslednjem albumu, uticajima, trenutnoj postavi i daljim planovima govori gitarista Gareth.

Carry The Weight Records je neposredno pred intervjuisanje prestao da funkcioniše ali to nije razlog da ne pročitate o momcima o kojima se dosta pričalo i labelu na kojem su izdanja imali bendovi poput: Coke Bust, Sectarian Violence, Recetraitor, Poison Planet, Ecostrike i brojni drugi.

.John Brennon nas kroz nekoliko desetina pitanja vodi kroz svoj svet odrastanja. Od samih početaka u memljivom Detroitu, preko Negative Approach, Laughing Hyenas, Easy Action do sviranja sa Misfitsima i totalnom ignorisanju dešavanja nakon pojave crossover bendova sredinom 80ih. Ovo je definitivno intervju koji nam otkriva zašto bi svaki njegov bend trebao biti neizostavni deo svačije kolekcije.

Kragujevački Thimble je pre 20 godina izbacio album koji nas je sve osvojio. Ostvarenje koje je štampano u čak 500 primeraka. Bio je to bend o kojem se pričalo od Subotice do Užica. Malidža i Iveza otkrivaju nam sve detalje kako je mali bend iz Kragujevca uspeo da dobaci toliko daleko.

Kutinska Baraka je legendarno mesto koje je 90ih ugostilo neka najveća hc/punk imena. Bendove poput Razlog Za, KOO ili La Kurtizana gotovo je nemoguće pomenuti a ne setiti se ovo sjajnog mesta koje je 20 godina bilo glavno okupljalište (punk) omladine u Kutini. O dešavanjima oko kluba Branko piše u jednom od tekstova.

Nemački Blind Youth prošpartali su Srbijom i o putešestviju napisali par strana zanimljivog teksta.

Ostatak fanzina ispunjen je kolumnama od kojih su neki autori iz susedne Hrvatske ali i iz Kanade.

Naravno osvrnuli smo se i na koncertna dešavanja, pisali o svirkama u Gornjem Milanovcu, Somboru, Novom Sadu, Beogradu.

Do kraja fanzin ispunjavaju recenzije kako fanzina tako i izdanja koja smo najviše slušali u poslednjih pola godine.

Naslovnu je ovog puta radio Đole, gitarista već pomenutog sastava Dishumanity iz Kragujevca.

Sve to na čak 84 štampanih stranica.

Nabavljivo preko nas, preko emaila outofthedakness.rs@gmail.com ili preko Rebuild kolektiva.

 Ako je neko zainteresovan da uzme par kopija istog, neka se javi.

Pročitaj i:

OOTD na društvenim mrežama:

Scroll to Top