Vesti

Doghouse slavi 20 godina postojanja

Iz želje da sviraju melodičnu punk muziku poput Bad Religion, Good Riddance, PTTB, Strung Out, Farside, tada jedva punoletni drugari osnivaju Doghouse. Nakon samo par proba bend iz dva maha snima dva demo snimka koji su završili na albumu „Trax“ objavljenim za „Automatik Records“. Ovo izdanje bilo je zaštitni znak mnogih klinaca iz generacije s kraja prošlog milenijuma. Pesma „Breaking“ sa tog izdanja objavljena je na kompilaciji u Nju Džersiju. Album „Trax“ pratio je spot za pesmu “My Best Friend” koja je bila i soundtrack filma “Zemlja istine, ljubavi i slobode“, što je u mnogome doprinelo i na popularnosti Doghouse-a. Usledili su brojni nastupi koje su krasili odlična posećenost, konstantno višeglosno pevanje sa publikom i sjajna atmosfera. Diskografija benda je tokom vremena postala bogatija za još četiri izdanja, 2 EP-a i 2 albuma.

U prve dve decenije bend je napravio pauzu dugu 7 godina koja se konačno prekida novembra 2013. rasprodatim koncertom u Domu Omladine Beograda.

Doghouse je u prošlosti svirao na brojnim festivalima poput: Exit, To Be Punk, Beer Fest … dok je u novembru 2015. po prvi put su u sklopu promocije povratničkog EP-a „Dysfunction“ odjezdio do zemlje filozofije, Olimpijskih igara, turizma i girosa. Upisani su nastupi u Atini, Solunu i Volosu dok je turneja otvorena svirkom u Skopju.

Godina 2016. obeležena je ne preteranom koncertnom aktivnošću već radom na prvom albumu posle 15 godina. U septembru 2017, kao rezultat dobre saradnje, holandski „Morning Wood Records“ objavljuje CD koji krasi 10 melodičnih, sjajno produciranih, pesama u preko 33 minuta muzike koji prati sjajan cover izdanja. Kako još uvek nije bilo klasične promocije ovog albuma bend vas poziva na druženje kojim će obeležiti i dve decenije rada.

Lokacija: Dom Omladine, Beograd

Datum: 16.03.2018.

Vreme: od 21h zagrevanje sa di-džejem, u 22h Doghouse

Cena: 500din (moguća rezervacija karata preko FB stranice benda)

 

FB event

Tags

Leave a Reply

Close