IzdanjaRecenzije

V/A Tako mlad i tako čist “Tribute to Novembar” CD (SKCNS 2014.)

“Tribute to…” albumi obično se posvećuju bendovima koji su prestali sa radom. S druge strane, kada se okupi preko dvadeset izvođača koji obrade pesme i te kako aktivnog Novembra, onda je nesumnjivo reč o bendu pred kojim se mnogi klanjaju.

Problem sa ovakvim kompilacijama je što retko koja obrada može da nadmaši original, a čar obično daju bendovi koji se žanrovski razlikuju od muzike koju svira onaj koga obrađuju. Na ovom albumu upravo to nedostaje, neki izvođač koji nije iz punk priče, obzirom da je većina bendova gotovo presvirala Novembar. Izlazak ovog diska otegao se baš iz razloga što je Kosta čekao još neke izvođače da pošalju svoje snimke. Pominjao se Eyesburn, potom Elemental… e njihove verzije Novembra bilo bi zanimljivo čuti.

Svaki bend na ovom disku ubacio je nešto svoje, neki su ispali sasvim dobro, neki i nisu. Šizofrenija, Ateisti, Hosenfefer, Concrete Worms, DMT, SUS i Red Union predvode ove prve. Svakako, ovaj album trebalo bi u svojoj kolekciji da ima svaki fan niških pankera.

Zgro

Tags

Slični članci

Leave a Reply

Close