IzveštajiKoncerti

Vozio sam Smrt Razuma na Distort Zagreb fest

Pre koju nedelju iscimao me je Kruna da li bi možda hteo da ih vozim na Distort Zagreb. Ne oklevavši ni časa, pristanem, nazovem lika od kojeg rentamo kombi i sve dogovorim. 
Taj dan pred sam polazak morao sam da vozim matorce na aerodrom u Beograd pa sam taman u povratku pokupio Krunu i Vukosava te krenuo nazad put zapadne Bačke gde smo seli u kombi. Posle kratkog, zadržavanja na granici uz klasično glupa pitanja brzo smo stigli u Osijek
gde nam se pridružio ostatak njihove bande. Konačno stižemo u Zagreb negde oko 19h uz manju paniku jer su na kontrolnoj tabli krenule da se pale neke lampice koje bi trebalo da su pogašene… Bend odlazi kod Fileta u studio da se nameste za neki demo snimak dok ja viberišem sa vlasnikom kombija i pokušavam na daljinu uz njegova uputstva da otklonim problem na kombiju. 

Dok sam tamo blejao u dvorištu Ataka naišli su manje više svi moji poznanici i prijatelji iz Zagreba. U međuvremenu i dijagnostičar je taman obavio sve i otišao kada je počeo prvi bend – Accident. Dvorište Medike krcato. Ulazim u Atak, oko 50 ljudi gleda bend. Rekao bih da je u pitanju novi zagrebački bend, ali nemojte mi uzeti na zlo ako grešim, klasičan oldskul HC-Punk, po uzoru na Engleske HC bendove, sa dva vokala koji se smenjuju u toku pesama. Brzo, prljavo agresivno, kako valja. 

Drugi bend na bini je moja ekipa iz kombija. Od prve pesme sjatilo se fino ljudi. U jednom momentu rekao bih da je bilo
sigurno preko 100 ljudi. Otprašili su svoj demo i još koju novu pesmu. Definitivno su kvalitetan bend i jako lepo osveženje na HC sceni Balkana. Masa je i dalje bila prilično statična, uz primetno dosta mladih na svirci, što mi je uvek drago videti.

Treći bend bio  je moj favorit – CC, u totalno drugačijoj postavi u odnosu na prošlu godinu kada sam ih gledao na To Be Punku. Fali im metalac sa šiškom koji je bio u publici. Momak koji im sada pegla V gitaru prži kao besan, brzi ritmovi, solaže… Bukvalno kida. Verujem da bi bilo mnogo bolje da su obojica na bini + bili bi true crossover bend sa ovim likom sa 80’s metal šiškom.
25-30 minuta čiste energije. CC je bio jedini bend koji je uspeo da pokrene masu, iako se publika do njihovog početka značajno osula, ako ne i za 50%.

Posle njih su se na binu popeli Ameri – Extended Hell. Klasičan Discharge zvuk, samo na steroidima.
Glasan i nejasan d-beat. Mene lično nisu oduševili, ali ih je publika skroz OK prihvatila, iako su imali odprilike
isto gledalaca kao i Accident na samom početku večeri. O afteru ne mogu pričati niti o nekim zabavnim trenutcima.
Jeste meni bilo lepo i zabavno biti u Zagrebu na svirci ali morao sam da odem ranije na počinak jer sam taj dan ceo bio na nogama, odnosno za volanom, a cekao me je sutra i put nazad te put za NS…

Sve u svemu jedan lep koncert u Zagrebu.

 

 

 

Comments

comments

Tags
Close